Hit Counter

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το τελευταίο προπύργιο της ηθικής κάηκε εν ψυχρώ.

Το να τολμήσουν να καταψηφήσουν την τροπολογία για την άρση απορρήτου των πολιτικών νομίζω είναι για εμένα ένα σημαντικότατο γεγονός.

Όχι επειδή δεν το περιμέναμε από αυτούς, όχι. Εμείς τους ξέρουμε καλά. Το ότι δεν θα ντρέπονταν να το κάνουν είναι επίσης αναμενόμενο. Μια παρέα ξετσίπωτοι που νομίζουν ότι είναι εκεί μέσα τσιφλίκι τους. Που η πολιτική είναι για αυτούς ο μόνος χώρος που είναι αρκετά σάπιος για να αντέξει τη δυσωδία τους. Άλλα και άλλα έχουμε δει.
Αυτό που έχει τερατώδη σημασία είναι η ησυχία επί του θέματος από την Ευρώπη. Αυτοί που είναι σε θέση να στείλουν τοποτηρητές προκειμένου να επιβάλλουν την τόσο επείγουσα αλλαγή στην πολιτική και οικονομική τάξη της χώρας, που μας λένε στα ίσια εκθετοντάς μας παγκοσμίως ότι ότι κάνουμε είναι κακώς καμωμένο, αυτοί που τάχα μου ζητάνε παραδειγματική τιμωρία των μη υγειών οικονομιών, δεν τους απασχολεί καθόλου αν αυτοί που διοικούν αυτή τη χώρα είναι όλοι εγκληματίες. Η μήπως ακριβώς για αυτό τους θέλουν όλους εκεί; 


Αστειότητα κ. Παπαϊωάννου το ότι δεν θέλετε να νομοθετήσετε εν θερμώ επί τούτου, ενώ είναι πιθανότατα η πρώτη σκέψη στο τσακμάκι όλων των (άλλων) Ελλήνων. Εν θερμώ νομοθετουμε μόνο για ασήμαντα θέματα όπως το μέλλον μιας γενιάς ολόκληρης. Αλλά ουδέν πρόβλημα, ούτε εκεί περιμέναμε καμία ευαισθησία από τις ύαινες της ελληνικής πολιτικής. Και επειδή φυσικά ούτε αυτό περίμενα να ξέρετε: μετά την πολιτική η δημοκρατία...

1 σχόλιο:

  1. Χωρίς κάθαρση δεν μπορούμε περιμένουμε μέλλον. Και σίγουρα μόνο κάθαρση δεν μπορούν να προσφέρουν πλυντήρια ξεπλύματος κρίματος όπως η "δημοκρατική αριστερά". Η λύση είναι οι προσωπικές μας επιλογές και η κοινωνικοποίηση της προόδου μας.

    Μπάμπης ο Σουγιάς
    (παιδί μιάς πατρινιάς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή