Hit Counter

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Για τη φουκαριάρα τη μάνα μου

Οι μανάδες είναι οι πρώτες που επιρεάζονται από την κρίση


Ναι λοιπόν, συνειδητοποίησα ότι οι ελληνίδες μανάδες ή πολύ θα στενοχωρεθούν αυτή την περίοδο, ή θα ευχαριστούνε κρυφά τους τζιτζιφιόγκους πολιτικούς μας. Και αυτό γιατί:

Τα παιδιά τους (οι νέοι δηλαδή από 18 έως 30φεύγα ετών) δεν έχουν καμία ελπίδα να καταφέρουν να επιβιώσουν μόνοι τους, αφού ο νέος κατώτατος μισθός δεν φτάνει να καλύψει ούτε τα έξοδα του φραπέ, συνεπώς αυτοί που τρέφανε κάποια κρυφή ελπίδα ότι μια μέρα θα καταφέρνανε να απομακρυνθούν από την εστία (όχι παραπάνω από την ακτίνα καθαρίσματος και τροφοδοσίας της μητέρας κατά προτίμηση) και να νοιώσουν αυτή τη σχεδόν μυθική κατάσταση για τα Ελληνικά δεδομένα της ανεξαρτησίας, απλά το ξεχνάνε μέχρι να αποφασίσει η Άτζελα, και αυτοί οι ελάχιστοι που το είχαν καταφέρει ήρθε η ώρα να βιώσουν την φοιτητική ζωή του εξωτερικού: συγκατοίκηση! "Χμ, δεν ξέρω αν μπορούμε να πάμε σπίτι μου, οι συγκάτοικοί μου δουλεύουν νωρίς αύριο. Ο ένας είναι 66 και ο άλλος 69" (αστειάκι-δώρο για τα όρια συνταξιοδότησης). Δεν πειράζει όμως. Κάνει καλό στο περιβάλλον, για να μειώνουμε και το carbon footprint σιγά σιγά.
Ορίστε βρε χαζούλικα! Αμέσως πέσατε να τους φάτε. Αντί να αναγνωρίσετε το δωράκι του Βενιζέλου στην Ελληνίδα μητέρα ΚΑΙ στο περιβάλλον μέσω της έξτρα μείωσης κατά 10% του ελάχιστου μισθού στους νέους κάτω των 25 (ψυχεδέλεια), αρχίσατε τα σαχλά πάλι περί ίσου δικαιώματος στην αμοιβή. Είναι πολύ μπροστά οι άνθρωποι! Με ένα μέτρο τόσα αποτελάσματα!
Και απαριθμώ:
1. Έμμεση αύξηση της ηλικίας απογαλακτισμού.
Κάπου εδώ κρύβεται και επερχόμενη αύξηση της ηλικίας που μπορείς να ψηφίσεις, αφού αυτοί οι νέοι έχουν αρχίσει και παραγίνονται επιρρεπείς σε Τσιπροαριστεροκομμούνηδες και μπορεί να χάσουμε ψηφαλάκια (ω ναι, σας κατάλαβα Βενιζέλε).
2. Ψήφο από τις μητέρες!
3. Πράσινη ανάπτυξη (εδώ ξερνάμε)
Super 4. Εξοικονόμηση συνολικά 1914,32 ευρώ από την περεταίρω 10% μείωση στο μισθό των 15 ελλήνων κάτω των 25 που έχουν δουλειά.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;

Από την άλλη όμως μερικές μανάδες την έχουν άσκημα (ναι, με κ). Αυτές έκαναν το λάθος να βάλουν στο σπίτι τους αυτό το διαόλι το ιντερνέτι και τώρα τα παιδιά τους αρχίζουν να κοιτάνε για δουλειές και διδακτορικά στο εξωτερικό. Αλλά η πανούργα αυτή αγέλη αλεπούδων που έχουμε για κυβέρνηση θα προλάβει και εδώ. Επίκειται αφαίρεση των ξένων γλωσσών από το πρόγραμμα των σχολείων, της γεωγραφίας και ίσως των γεωγραφικών αναφορών στην ιστορία, επέκταση του ACTA (αν δεν ξέρετε τί είναι αυτό παρακαλώ ενημερωθείτε πάραυτα) ώστε να λογοκρίνονται τα site ανεύρεσης εργασίας στο εξωτερικό, καθώς και πιθανότατα φορολόγησης του ίντερνετ.
1. Αλάφρωση του προϋπολογισμού για την παιδεία, φτάνοντάς τον από το 0,012% στο τρεις και τρία.
2. Αύξηση του ΑΕΠ (αφού αυτοί που θα μείνουνε θα πρέπει να τρώνε κάτι καμιά δυό φορές την εβδομάδα)
3. Μείωση του κόστους εργασίας.

Το τραγικότερο όλων σε αυτό το post είναι ότι αν ακούγαμε να εξαγγέλουν αυτά τα μέτρα αύριο, δεν θα μας έκανε και φοβερή εντύπωση. Κουράγιο μάνα! Η βίζα μου λήγει σε δυο μήνες.

1 σχόλιο: