Hit Counter

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σαφώς και ζητούν υπογραφές και από τα άλλα κόμματα

Ποιός νομίζει ακόμα αλήθεια ότι υπάρχει δημοκρατία σε αυτόν τον πλανήτη; Ούτε καν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός. Δείχνουν για άλλη μια φορά ποιά είναι πραγματικά η προτεραιότητα τους. Δεν τους ενδιαφέρει στο ελάχιστο η τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών, ή του παραμικρού προπετάσματος δημακρατίας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα δανεικά τους! (υπάρχει κάποιος που να πιστεύει το αντίθετο;). Πουθενά δεν υπάρχουν πρόσωπα στον κόσμο τους. Πουθενά κοιλιές που γουργουρίζουν. Πουθενά παραπονεμένα βλέμματα. Πουθενά βρεμένα μαγουλα. Μόνο αριθμοί. Πώς θα πουλήσουμε, πώς θα μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη μας. Πώς θα επεκτείνουμε την κυριαρχία μας και σε αυτή τη μυτούλα γης που είχαν ξεφύγει κανα δυο δικαιώματα.

Η πρόταση αυτή είναι μία σαφής παρέμβαση στην πολιτική κατάσταση της χώρας. Όχι αγαπητοί Έλληνες. Το αν εσείς θα κάνετε εκλογές δεν παίζει ρόλο. Δεν παίζει ρόλο το αν εσείς είστε αντίθετοι. Όλα σας τα κόμματα θα προϋπογράψουν τη γραμμή τους. Στις εκλογές δεν θα ψηφίσετε "κόμμα Α" ή "κόμμα Β". Θα ψηφίσετε "κόμμα που ακολουθεί τη δική μας γραμμή Α" ή "κόμμα που ακολουθεί τη δική μας γραμμή Β". Για να μη μπερδεύεστε δηλαδή κιόλας, ότι έκανε καμία διαφορά πριν. Επόμενο στάδιο: να υπογράψουν όλοι οι πολίτες ότι θα ψηφίσουν το τάδε κόμμα. Ακόμα καλύτερα: εκλογές;;; Για ποιό λόγο;;;; Αφού όλα τα κόμματα την ίδια γραμμή θα έχουν. Μην μας εμπαίζετε αγαπητοί. Αφού αυτό εννοείτε, έχετε τουλάχιστον τα όρχεα να μας το πείτε σταράτα. Όπως (κάνανε άλλωτε) οι Έλληνες. 

Οι Έλληνες. Αχ εκείνος ο λαός. Που άλλωτε δεν είχε τίποτα, αλλά είχε τα πάντα. Δεν είχε λούσα, αλλά είχε τιμή. Δεν είχε να φάει, αλλά είχε υπερηφάνεια. Βαρύνανε τόσο οι τσέπες μας που πιά δεν μπορούμε να σηκώσουμε τη γροθιά μας;
Αυτό δεν καταλαβαίνω από τους Έλληνες πολιτικούς. Αφού τόσο ψοφάνε για εξουσία. Γιατί δεν σηκώνεται ένας να πει "Όχι, κόρακες. Περάσατε το όριο. Περάσατε το όριο εκείνο που για χάρη σας οι Έλληνες σπρώξανε τόσο μακρυά, χωρίς να έχουν κανένα απολύτως κέρδος. Περάσατε το τελευταίο όριο, το όριο εκείνο που κανείς δεν τόλμισε να αγγίξει από όλους τους κατακτητές ετούτης της περίφανης γης: το όριο της εθνικής αξιοπρέπειας." Και οι κραυγές των Ελλήνων θα ακουστούν στα πέρατα. Μέχρι και εθνική εορτή στο όνομα τους! Γιατί; Τί όφελος μπορεί να έχετε πια; Επανεκλογή σας ούτε στα καλύτερα όνειρά σας, αφού και αυτούς τους κόλακες που τυφλά υποστηρίζανε "γιατί έτσι" καταφέρατε να τους απομακρύνετε (αυτό είναι πραγματικά άθλος, τα ειληκρινή συγχαρητήρια μου, δεν πίστευα ποτέ ότι θα ξεφορτωνόμασταν αυτή την ανόητη φάρα). 

Μην υποθηκεύετε το μέλλον μου αγαπητοί μισιτοί πολιτικάντηδες. Μπορεί να τα κάνατε μουρδέλο τόσα χρόνια, μπορεί να με διώξατε στα πέρατα του κόσμου για να γλιτώσω από εσάς (αναζητώ την τύχη μου στην Νέα Υόρκη αυτή τη στιγμή), αλλά παρόλα αυτά αφήστε ένα ελάχιστο περιθώριο στη γενιά μου, αχ αυτή τη γενιά που αντιμετωπίζει τον χειρότερο εχθρό από όλες τις κατατρεγμένες γενιές της πατρίδας μου- τον εχθρό τον απρόσωπο, να σώσει ότι μπορέσει. Φύγετε. Μην κρέμεστε από την τελευταία μέρα ισχύως σας. Σας υπόσχομαι, δεν είναι μακρυά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου