Hit Counter

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Οδηγίες προς νεοέλληνες

Ναι αγαπητοί,γαμήθηκαν όλα. Το αν μαζί τα γαμήσαμε οι ποιοίτα γάμησαν τέλος πάντων δεν θα με απασχολήσει σε αυτό το άρθρο. Εδώ θα δώσω μερικές οδηγίες, μερικές βασικές αρχές που αν ακολουθούμε θα νιώσουμε τουλάχιστον ότι το πολιτικό μπουρδέλο της χώρας δεν θα μας κάνει να χάσουμε ίσως το μόνο που αξίζει να σωθεί, την ρωμιοσύνη μας. Και όχι, δεν εννοώ τη σύγχρονη βδελυρή μορφή της κουραδομαγκιάς και του σταρχιδισμού, εννοώ την παραδωσιακή μορφή εκείνη που γνωρίσαμε από τους γονείς μας και τους παππούδες μας, που το μόνο που είχαν είναι ένα-δυό πουκάμισα και την υπερηφάνεια τους.

1. Κλείστε την τηλεόραση. Είναι μια μαλακία που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Επιλέξτε την ενημέρωση σας από το ίντερνετ, κατεβάστε τα ταινιάκια σας από το ίντερνετ (ναι, παράνομα) και ανάψτε μόνο την τηλεόραση όταν την συνδέσετε με τον υπολογιστή. Εκτός από την αποβολή της ηλίθιας συνήθειας του να είναι όλα τα έπιπλα γυρισμένα προς τα εκεί, αν μη τι άλλο θα νιώσετε ατέλειωτη ευχαρίστηση την πρώτη φορά που ειληκρινά δεν θα ξέρετε για ποιόν σελέμπριτι σκατίβλακα  μιλάει το ντεκαπάζ γκομενάκι δίπλα σας στο γυμναστήριο. Η πλύση εγκεφάλου σε όλα τα θέματα είναι ελεηνή και κυρίως: καμουφλαρισμένη.

2. Όχι, το ακριβό δεν σημαίνει πάντα ότι είναι και καλύτερο. Ναι, κάποιες φορές αυτό ισχύει. Μπορεί στην Αγγλία και στην Γερμανία, αλλά συνήθως στην Ελλάδα σημαίνει ή ότι κάποιος διάσημος κουράδας έχει βάλει το χεράκι του ή ότι πληρώνεις το όνομα της περιοχής που βρίσκεσαι. Για να το κάνω λιανά: αν πληρώνεις για τζιν πάνω από 50 ευρώ είσαι μαλάκας (είμαι και εγώ λίγο,οκ). Αν πληρώνεις για ποτό πάνω από 3 ευρώ είσαι μαλάκας (σ'αυτό και αν είμαι). Αν πληρώνεις τον καφέ 3 ευρώ και αν είσαι μαλάκας! Και μη λέτε μαλακίες του στυλ ότι πληρώνεις τα ενοίκια. Αν στη Νέα Υόρκη ο καφές πάει μέχρι 2 νομίζω ότι θα την παλέψει ένα καφέ στο Αιγάλαιο.

3. Α ναι. Μην φοβάσαι να παραδεχτείς τα λάθη σου. Αυτή η μαλακισμένη νεοελληνική συνήθεια είναι που οδήγησε σε εκτρώματα τύπου Πάγκαλος. Να πας να γαμηθείς μαλάκα που μαζί τα φάγαμε, ποιός τα έφαγε φαίνεται από τα κουμπιά στο πουκαμισό σου.

4. Δέξου τους μετανάστες ως μέλη της κοινωνίας σου. Έτσι και αλλιώς κάνουν όλες τις βρωμοδουλιές. Τουλάχιστον έτσι μπορεί να πληρώσουνε κανα ένσημο σε κάποια φάση, να μην στείλουν το μισθό τους πίσω στην πατρίδα τους αφού η γυναίκα τους θα είναι εδώ, κανα φόρο και άλλα τέτοια. Α, και το καλύτερο: δεν θα ψηφίσουν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή ΛΑΟΣ! αφού τόση μαλακία μόνο από νεοέλληνες μπορείς να περιμένεις.

5. Μην τολμήσεις να πας σε στρατιωτικές ή αστυνομικές σχολές. Το ξέρουμε όλοι ότι μόνο επειδή είσαι λαμόγιο και καβάτζας θα πήγαινες, αλλά προσπάθησε να δεις την ζωή ως κάτι πιο προκλητικό από το να σε πληρώνουν από τα 20 για να κάθεσαι.

6. Τί καπνίζεις; Ναι το ξέρουν όλοι ότι είσαι τόσο κουλ. Και τί μεγάλη απόλαυση είναι ένα τσιγάρο μετά το φαί ή πρώτο πράγμα όταν ξυπνάς, ή να μυρίζουν εξάτμηση λεωφορείου τα ρούχα σου όταν γυρίζεις σπίτι. Αν όμως κοιτάξεις καλύτερα θα δεις ότι δεν καταφέρνεις τίποτα άλλο από το να γεμίζεις ακόμα τα εφηβικά κενά της επιβεβαίωσης και να αποδυκνύεις ότι η πλύση εγκεφάλου της διαφήμησης πιάνει ακόμα και σε κάτι τόσο ηλίθιο. Δεν έχω γνωρίσει ξένο που να του είπα ότι είμαι Έλληνας και δεν καπνίζω χωρίς να τον εκπλήξω. Τόσο μαγκιά πια;

7. Μη στήνεσαι στα κλαμπ. Δεν έχεις ανάγκη από κανένα σκατοκεφτέ, και αν παρακαλάς να σε αφήσουν να μπεις είσαι υπεύθυνος για ΌΛΑ τα κακά της Ελλάδας ταυτόχρονα. Εκτός από τον Πάγκαλο. Πώς νιώθεις; Αυτή είναι η μόνη μορφή επιχειρηματικότητας στον κόσμο που ο πελάτης παρακαλάει τον μαγαζάτορα. Την επόμενη φορά που θα φας πόρτα, γύρνα στον αγράμματο καγκουρόβλαχο και πες του "με έχασες. για πάντα.". Άμα το τηρήσεις θα νιώσεις μια μορφή ηθικού οργασμού.

8. Μην γκαζώνεις ΠΠΠΡΡΡΡρρρρ με το παπάκι/αυτοκίνητο. Ούτε πως λέγεται δεν ξέρω αυτή η μαλακία. Αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι οι άλλοι εκτός από εσένα εκείνη την ώρα προσεύχονται υποσυνείδητα να πεθάνεις.

9. Βρες χόμπι. Τα χόμπι είναι παιδεία και καλλιέργεια κυρίως του πνεύματος. Όχι, η μπάλα ή οι σειρές στην τηλεόραση δεν μετράνε.

10. Βγες στη φύση! Είμαστε η μόνη χώρα που ξέρω που έχει τόσο όμορφα βουνά και η ορειβασία βρίσκεται στο πρόγραμμα πιο αραιά και από κολονοσκόπηση.

11. Δεν τρέχει τίποτα αν τα μαγαζιά έχουν ωράριο. Πίστεψέ το!

1 σχόλιο:

  1. Καλύτερα μιάς ώρας σκλαβιά και φυλακή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή